MAGAZÍN / Gastronomie

Popis:
19.6.2017

Kuře pečené po Italsku

Italská kuchyně je považována za jednu z nejlepších na světě. Dnes si připravíme kuře s italskými bylinkami a mletým zázvorem.

Suroviny

Kuře 1 ks
Italské bylinky 1 lžíce
Mletý zázvor 1/2 lžičky
Máslo 2 lžíce
Cibule 1 velká
Sůl dle chuti

Italské bylinky jsou vhodné k přípravě těstovin, omáček, bílého masa, salátů a tepelně zpracované zeleniny. Skládájí se z cibule, bazalky, sladké papriky, tymiánu, majoránky, česneku, petrželové naťi, oregána, saturejky a estragonu.

Postup přípravy

Kuře omyjeme, na povrchu i uvnitř okořeníme Italskými bylinkami spolu s mletým zázvorem a necháme hodinu v chladu odležet.

Na másle zpěníme oloupanou, drobně nakrájenou cibuli, vložíme kuře a dáme jej péct.

Když se kuře zatáhne osolíme jej, vložíme zpět do trouby a obvyklým způsobem upečeme dozlatova.

Podáváme s vařenými brambory a se zeleninovým salátem.

Přejeme dobrou chuť!

Autor / zdroj: PR

Doporučujeme

ART DUCKART s.r.o. - Originální mobiliář

Pro Vaše realizace zajistíme výtvarný návrh, materiálové řešení a technické provedení atypického mobiliáře, informačního systému či výtvarných doplňků, vše pro interiér či exteriér. Nebojte se atypu! www.artduckart.com

DALŠÍ ČLÁNKY

Post

Čerstvě nasbírané jahody nakoupíte na pátečních farmářských trzích

V pátek 16. června opět proběhnou karlovarské farmářské trhy. Na prostranství před Tržnicí začínají v 9 hodin a trvají do vyprodání zásob. Na návštěvn

Post

Muzejní noc v Královské mincovně

Muzeum Královská mincovna Jáchymov pořádá v sobotu 10. června Muzejní noc. Součástí akce budou především komentované prohlídky jednotlivých expoziční

Post

Dvanáct dárců obdrželo v Karlových Varech uznání Českého červeného kříže

Ve čtvrtek se v transfúzní stanici v Karlových Varech sešlo dvanáct bezpříspěvkových dárců krve, aby od Oblastního spolku Českého červeného kříže přev

Reklama

Reklama

PARTNEŘI

artDUCKART garaze.fabrego.cz Maminčino koření www.ippolna.cz www.casopis-dracek.cz www.beautyexpo.cz